Nejlepší zlepšovací návrhy

Nejlepší zlepšovací návrhy

Na konci každého semestru vyhodnocujeme nejlepší zlepšovací návrhy, které byly v daném období podány, realizovány a prezentovány.

Za druhý semestr roku 2022 (červenec–prosinec) jsme vybrali za nejlepší nápad ten od Pham Hong Dinha z UAP 2, který nám ušetří čas na montážní lince na PIS 360.

Za prosinec jsme ocenili nápad Václava Pintra z údržby. Jedná se o novou interaktivní aplikaci Maintenance LiveBoard, do které pracovníci ve svých iPadech zapisují během oprav zařízení a která v reálném čase zobrazuje pracovní výkaz směn. Mistr směny má k dispozici panel na správu své rutiny, případné úrazy pracovníků a další úkony spjaté s vedením směny. Veškerá data jsou archivována pro možnost další analýzy. Pro firmu tato aplikace znamená především úsporu času a nákladů.

V lednu se nejlepším zlepšovákem blýsknul Marcel Gál z HSE. Přišel s vývojem nové aplikace a instalace totemu na nákladové vrátnici, ve kterém se každý řidič po příjezdu sám zaregistruje a prokazatelně se tak i seznámí s pravidly bezpečnosti v našem závodě. Dosud jsme na vrátnici vydávali jen papírové instrukce s bezpečnostními pravidly, které nezaručovaly, že byli řidiči prokazatelně seznámeni s pravidly HSE a tato pravidla často vůbec nedodržovali.

autor