Novoroční slovo ředitele

Novoroční slovo ředitele

Vážení spolupracovníci Forvia Pardubice, rád bych vám ještě jednou poděkoval za úsilí a vytrvalost na společné cestě k úspěchům v roce 2022. V loňském roce se nám podařilo uvést do sériové výroby projekty, které nám zajistí zajímavou práci a další zkušenosti na několik dalších let.

Nová generace Toyoty Yaris a Aygo se v Kolíně rozjela na plné obrátky a spolu s tím naše linky a nové technologie, například pěnování přístrojových desek. Náběh výroby nebyl jednoduchý ani bezchybný a zažili jsme několik kritických okamžiků, vše jsme ale zvládli jako tým s podporou zástupců z Toyoty přímo ve výrobě.

Jedním z mých nejsilnějších zážitků byla návštěva montážní linky v kolínské automobilce. Jen těžko najdete místo, kde byste neviděli díl vyrobený v Pardubicích – koberce, akustické izolace, palubní desky, C sloupky a souběžně přijíždějí dveře osazené našimi panely.

Rozjeli jsme rovněž naplno výrobu pro našeho nového zákazníka – BMW. Nejprve navýšením výrobní kapacity dveřních panelů pro elektromobil iX a následně náběhem sériové výroby prémiové řady 7.

V listopadu jsme u obou modelů dosáhli maximální výrobní kapacity 360 sad dveří pro iX a 300 pro BMW7. Tyto dveře slouží jako výbava a zároveň i ozdoba interiérů vozů, ve kterých jezdí významné osobnosti, ředitelé, ministři či prezidenti.

Loňský rok přinesl rovněž nečekané události – invazi a následný válečný konflikt na Ukrajině. V těchto nelehkých chvílích náš tým okamžitě reagoval a zajistil nezbytnou materiální i mentální podporu. Poskytli jsme ubytování a práci desítkám našich spolupracovníků a jejich rodinným příslušníkům, včetně dětí. Tyto okamžiky se staly nedílnou součástí naší kultury. Dobře odvedená práce nyní poslouží jako základ pro start do nového roku, na jehož prahu stojíme.

„Rok 2023 bude jiný než ty předcházející, a to nejen pro automobilový průmysl, kterého jsme součástí.“

Musíme se vypořádat s extrémním nárůstem cen energií a rovněž změnou chování zákazníků. Náš tým je na to připraven a struktura našich výrobků je velmi dobře rozložená – jsou to malá auta i luxusní limuzíny a máme velký podíl na elektromobilech.

Velkou příležitostí je rovněž volná výrobní plocha a kapacita na tzv. starém závodě, který dále zůstává součástí Forvia a je prostorem pro nové projekty. Klíč k úspěchu tak bude zaměření se na produktivitu, zjednodušování a zlepšování výrobních procesů.

Velký potenciál je v úsporách na spotřebě materiálů. Technologie máme nakoupené a zprovozněné. Nyní je musíme maximálně využít, stejně tak jako potenciál našich lidí, kteří umí a chtějí pracovat pro Forvia Pardubice. Je mi ctí a radostí vést tento tým! Přeji úspěšný a šťastný rok 2023.

No items found.
autor
Jiří Vaverka
Plant Manager