Spojení lidí, čísel a systémů mě baví

Spojení lidí, čísel a systémů mě baví

Drazí kolegové, seznamte se blíže s Vlastou Jermanovou, naší novou HR manažerkou, a s její cestou k současné pracovní pozici.

Mohla bys představit sama sebe, svou roli a svou kariéru?

Pracuji ve FIS Plazy od loňského září, i když zkušenost z automotive jsem do té doby neměla. Mám ráda výzvy. Před tím jsem pracovala téměř 4 roky ve výrobní firmě zabývající se kabely jako HR Coordinator a po nějakém čase jako HR Business Partner.

V Plazech jsem začínala jako Senior HR Generalist, poté Senior HR Business Partner, v současnosti jsem na pozici HR Manager acting.

Jak jsi se k HR dostala? A co tě na personalistice baví nejvíce?

Během studií jsem si nikdy nepomyslela, že jednou budu pracovat v HR. Vždy jsem se spíše viděla na financích, jelikož jsem studovala obor ekonomie a management. V tehdejším zaměstnání na částečný úvazek při studiu VŠ mi nabídli pozici právě na HR a já se rozhodla to zkusit. Bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat.

„Baví mě, že za každou informací, se kterou na HR pracujeme, vidíme naše zaměstnance či kandidáty.“

A je to právě spojení lidí (denní komunikace, jejich spokojenost), čísel (předtím bych si nikdy nepomyslela, kolik reportů a tabulek je na HR potřeba) a systémů (ano, mám vážně ráda SAP), co mě na tom baví nejvíce.

Jak vnímáš roli HR v našem závodě?

Věřím, že naše HR je tím podporným oddělením, ve kterém každý najde odpověď, radu nebo podporu, pro kterou si přišel. Mám okolo sebe skvělý tým.

Čemu se věnuješ ve volném čase?

Volné víkendy nejčastěji trávím u prarodičů na Šumavě, kde máme chalupu, zahradu, ovce, králíky. Ráda zajedu ale i jinam – tento rok jsem byla v Edinburghu, Barceloně, Benátkách a nyní se chystám do Izraele.

Letní prázdniny posledních pár let trávím týden na dětském pionýrském táboře, kde v týmu kuchařů vaříme v polní kuchyni jídlo pro 50 dětí. Samozřejmě vyvážené!

Abych využila čas na maximum a jelikož v autě trávím opravdu dost času, poslouchám různé podcasty nebo si zpívám.

autor