Young Talent Community má nového ambasadora

Young Talent Community má nového ambasadora

YTC je projekt Forvia pro naše VIE, pracující studenty a všechny mladé talenty ve Forvia v České republice. Cílem je spojit naše mladé talenty dohromady a nejenom tak usnadnit jejich integrace do skupiny Forvia, ale také jim vytvořit společné zážitky a okamžiky. Klíčovou roli v komunitě hrají ambasadoři zapojení do realizace projektů a jednotlivých událostí, aby vytvořili co nejlepší synergii. Každý nápad je vždy vítán.

Dobrý den, jmenuji se Nicolas Barthelemy, je mi 25 let. Jsem nový ambasador YTC závodu FAS Plzeň. Jsem Francouz a pocházím z Maconu v Burgundsku, regionu ve střední Francii, kde se vyrábějí některá z nejlepších vín, stejně jako v moravském regionu.

V závodě pracuji v oddělení Controlling od října 2023. Před příchodem do FORVIA jsem měl několik profesionálních zkušeností v oblasti Controllingu a interního auditu ve velkých společnostech v energetickém, audiovizuálním a e-commerce sektoru.

To, co si na své práci nejvíce užívám, je práce s téměř všemi odděleními v závodě, výměna zkušeností a učení se od svých kolegů v logistice, kvalitě, engineeringu a HR.

Život v Plzni mám velmi rád a mám štěstí, že mohu sdílet své záliby s různými VIE a stážisty v závodě. Jsem fanouškem tenisu a fotbalu a pravidelně spolu sportujeme. Jsem také motorkář a se svými přáteli z komunity VIE sdílíme tuto vášeň a jezdíme na motocyklech, abychom objevili krásy České republiky.

Rovněž miluji cestování a od svého příjezdu do České republiky jsme byli s ostatními VIE v mnoha zemích, včetně Polska, Německa, Chorvatska, Maďarska, Baltských států a Slovinska atd.

YTC pro mě představuje rozvoj komunity VIE a stážistů v České republice, integraci nováčků, budování sítě mladých lidí a možnost navázat skvělé profesní a osobní kontakty.

Byl bych rád, aby proběhlo setkání všech mezi všemi členy komunity napříč závody.

A co si myslí další ambasadoři YTC o projektu?

Jak dlouho pracujete ve FORVIA Faurecia a máte nějaké předchozí zkušenosti?

Olivia: Začala jsem v listopadu 2021, je to moje první zaměstnání. Předtím jsem studovala strojírenství a absolvovala stáže u společností Novares a BMW.  

Sabine: Ve FIS Plazy pracuji od března tohoto roku (téměř 6 měsíců). Již loni jsem pracovala ve společnosti Faurecia v oblasti komunikace HR pro výzkumné a vývojové středisko v Meru. Předtím jsem pracovala 2 roky v centrále Peugeot (Stellantis) v Pařížském regionu v oblasti HR / Training.  

Bára: Na své pozici jsem od září 2022. Dříve jsem pracovala v různých oblastech, ale tato pozice je mou první zkušeností v oblasti HR.  

Co je podle vás nejzajímavější na práci,kterou děláte?

Olivia: To, co mám na své práci ráda, je aspekt spojený s výrobou, spolupráce s různými odděleními v rámci zlepšení a implementace digitálních nástrojů.  

Sabine: Především si velmi užívám kontakt s různorodými týmy, které máme, setkávání s novými lidmi a to, že pro ně mohu být podporou v oblasti HR. Také si užívám možnost přinášet nové nápady a projekty, zejména ty související s kreativitou.  

Bára: Mnoho věcí, které dělám, mě baví. Ale pokud bych měla něco vypíchnout, pak by to byla komunikace se zaměstnanci ohledně plánování konkrétních školení a příprava podkladů pro INFOS.

Prozradíte nám, jaké jsou vaše oblíbené koníčky?  

Olivia: Ve svém volném čase ráda sportuji, běhám, chodím na túry a cvičím jógu. Také ráda čtu, poslouchám podcasty a cestuji.  

Sabine: Nejvíce si užívám malování (olejové barvy a akvarel), ale také čtení, poslouchání hudby a trávení času s přáteli.  

Bára: Zajímám se o dogtrekking, cestování a ráda trávím čas s rodinou.  

Co pro vás znamená YTC a jak si myslíte, že by měla fungovat?  

Olivia: Pro mě YTC pomáhá budovat síť a integrovat se do komunity Forvia.  

Sabine: Pro mě je YTC projekt, který pomůže pracujícím studentům a absolventům společně vytvořit síť, kde by si mohli vyměňovat své dovednosti, zkušenosti a znalosti. Je to také dobrý způsob, jak posílit značku a přilákat další ambiciózní talenty.  

Bára: Pro mě je YTC něco, co se zaměřuje na propojení lidí napříč závody a vytvoření přátelské a podpůrné atmosféry. Bylo by fajn, pokud by byly uspořádány schůzky, kde bychom mezi sebou všichni sdíleli nápady, a platforma, kde bychom mohli mezi sebou komunikovat, abychom zůstali v kontaktu.

Jaké aktivity byste si přáli zažít jako součást YTC?  

Olivia: Jako součást YTC by bylo skvělé účastnit se sportovních akcí, dobročinných aktivit, školení a afterworků.

Sabine: Myslím si, že by bylo skvělé mít nějaké výzvy nebo soutěže, třeba i hry? Také by mohly být organizovány venkovní aktivity, možná dokonce i krátké výlety :)  

Bára: Podle mě by bylo fajn účastnit se nějakého koncertu nebo hudebního festivalu společně.

autor