Zbrusu nové onboarding plány a knížky

Zbrusu nové onboarding plány a knížky

Díky onboarding knížkám mohou operátoři zažádat o navýšení třídy již v okamžiku, kdy znají všechny stanovené požadavky.

Dosud byla na jednotlivé třídy stanovena doba a teprve po jejím uplynutí bylo možné o navýšení třídy žádat. Proces je tedy nyní mnohem flexibilnější a plynulejší.

Pro každou třídu a každé UAP oddělení vytvořila naše trenérka Karyn Sivitskaya knížku se speciálními požadavky, které sestavila ve spolupráci s mistry, jejichž finální podobu schválili manažeři. Požadavky se týkají výroby a stanovují, co vše musí operátor na svém pracovišti ovládat a splňovat.

Současně je v procesu ještě tvorba onboarding plánu pro GAP leadery a mistry, který má na starosti naše trenérka Adéla Kottermanová. Zatímco onboarding knížky slouží spíše k ověření znalostí a jako pomůcka k navýšení třídy, zaškolovací plán funguje jinak.

V první části seznamuje GAP leadera či mistra se základními pojmy (1. OK kus, care moment apod.). Navazuje seznámení s pracovištěm (SV koutek, zóning apod.) a praxe v GAPu, kde bude školící se GAP leader stínovat zkušeného GAPleadera.

V dalším kroku se řeší přístupy do aplikací a jejich fungování (Mlean apod.) a následuje zaškolení na předání a průběh směny, včetně základních bodů, které musí být vždy dodrženy (fasování OOP, kontrola materiálu apod.).

Nechybí ani MOOC školení s kapitolami HSE, EE, Výroba, Kvalita a Systém a závěrečnou částí, kterou jsou přílohy pro lepší fungování ve výrobě.

autor