Formula Student: České talenty soutěží s týmy z celého světa

Formula Student: České talenty soutěží s týmy z celého světa

Město Most se opět stalo arénou pro technický talent, tvořivost a inovace. Na závodech se tu sešli nadšení studenti-konstruktéři z více než 60 týmů.

Formula Student je mezinárodní soutěž, která dává studentům technických oborů příležitost soutěžit s vlastnoručně postavenými závodními automobily. Vítězství v takové soutěži nezávisí pouze na rychlosti auta, je výzvou pro technický talent, tvořivost a inovace. Soutěžící musí předvést komplexní směs dovedností v oblasti konstrukce, výkonu, rozpočtování a marketingového plánování.

My jsme se účastnili podruhé. Kromě společně stráveného času se studenty a prezentace produktů vyráběných ve FORVIA měli někteří zaměstnanci čest stát se porotci a hodnotit soutěžní disciplíny.

Pozornost ve FORVIA se obrací k inovacím a budoucnosti, takže nezapomínáme ani na podporu vzdělání. Letos jsme se stali partnery tří univerzitních týmů: FS TUL Racing z Technické Univerzity v Liberci, eForce FEE Prague Formula a CTU CarTech z ČVUT v Praze.

Máme radost, že můžeme být součástí projektu Formula Student a podporovat mladé talenty v rozjezdu jejich projektů a kariér.

autor