Q&A s Kateřinou Banýrovou

Q&A s Kateřinou Banýrovou

Přinášíme vám Q&A s naší HR Specialitkou Kateřinou Banýrovou. Jak probíhá náborový proces? A jaká je práce mistrů? K náloži zajímavostí přispěl i náš mistr Jaroslav Bartoš.

Kolik zájemců se ucházelo o místo supervizora?

Doposud jsme měli 37 zájemců, přičemž k březnu probíhá výběrové řízení 2 měsíce. Ze všech zájemců bylo k pohovoru pozváno 8 lidí.

Jaký je průběh výběrového řízení na pozici mistra?

Prvním krokem každého výběrového řízení je meeting s manažerem, kde si nadefinujeme ideálního kandidáta na volné pracovní místo. Poté jsou inzeráty vyvěšeny interně – na televizích a sdíleny prostřednictvím emailu se seznamem otevřených pozic za celou republiku, a externě – na vlastní kariérní stránky a pracovní portály. Ve chvíli, kdy kandidáti zašlou své životopisy, proběhne jejich vyhodnocení na základě daných požadavků. Následuje prescreening pro ověření základních informací a údajů. Pokud kandidát uspěje v tomto kroku, je pozván na setkání s personalistou. Při tomto setkání proběhne i návštěva výroby. Předposledním krokem celého procesu je setkání s UAP managerem, pokud i to bude úspěšné, kandidáta čeká už jen finální schválení Skupinou.

Kolik zájemců se dostalo do druhého kola?  

Do druhého kola se dostalo 5 z 8 kandidátů.

Kolik se hlásilo lidí v poměrů žen a mužů?

Většinově se hlásili muži, početně se dosud přihlásilo 6 žen, z nichž do druhého kola postoupila jedna.

Zde jsme poprosili pana Bartoše (UAP1) o popis běžného dne mistra při ranní směně. Jak probíhá?

První činností po příchodu do práce je převzetí směny, kde zkonzultujeme průběh předchozí směny a fyzicky si převezmeme pracoviště. Poté již přijde na řadu pravidelná TOP5, kde proběhne kontrola docházky a OOPP, rozdělení lidí, Care moment, dobré nápady a další. Po TOP5 následuje kontrola a řešení e-mailů, zpráv a zápis výroby z předchozí směny. Následuje první tour po jednotlivých pracovištích, aby se zkontrolovaly standardy, vystavené první kusy, 5S a další. V 8.00 se již chystáme na Alert, nakládky a expedice, hrozí-li zastavení zákazníka. Následuje management tour společně s Improvement Coordinatorem nebo manažerem oddělení a prochází se kontrolní body a standardy. Dalším meetingem je TOP 30 pro UAP1, kdy se projdou KPI, scrapy, DLE. Po tomto plánování přichází na řadu další tour po pracovištích. Od 10.30 se koná meeting for DV-Neo, kde se projdou záležitosti výrobní i kvalitářské. V 11.00 máme pauzu na oběd, po které následuje scrap revize. Tam se řeší veškeré NOK díly po uběhlých 24 hodin. Následuje poslední tour, po které připravujeme pracoviště na předání směny.

Co je podle vás nejzajímavější na práci mistra?  

Očima personalistky: Rozhodně pestrá práce. Myslím si, že tato pozice je vhodná pro lidi, kteří jsou rádi v úzkém kontaktu s lidmi a neradi jen sedí u PC. Člověk zde neustále procvičuje mozek, protože musí řešit spoustu různorodých problémů a situací. Určitě se jedná o dobrou výchozí pozici pro další karierní postup na pozice např. UAP Managera, FES Specialisty, procesního inženýra atd.

Očima mistra: Široké spektrum činností, které musí SV ovládat. Je zde spousta prostoru učit se novým věcem a zdokonalovat se v dalších odvětvích. Jinak velmi zajímavá je práce s lidmi. Když s nimi od začátku buduji vztah a pomáhám jím se rozvíjet, je pro mě velkou odměnou, když vidím, jakou ten člověk ušel cestu a že moje práce má smysl. Zajímavé je i řešení problémů, protože se každý den setkáváme s něčím novým.

Co je podle vás nejsložitější na práci mistra?  

Očima personalisty: Neustále se měnící podmínky a tlak na efektivitu. Na jednu stranu by měl mistr budovat vztah se svým týmem, což je nezbytné pro správné fungování, ale na druhou stranu jsou mistři těmi, kteří by měli hájit i zájmy firmy, což občas může působit protichůdně.

Očima mistra: Začátek na pozici mistra – zorientovat se ve všech pozicích, úkolech, standardech.  Také organizace času – naučit se delegovat a přidělovat daným úkolům priority. Složité je mnohdy i vyvážit střed mezi střetem požadavků managementu a operátorů.

Je něco, co máte na srdci?

Byli jsme velmi potěšeni vlnou zájmu z externího prostředí. Zároveň je ale pro nás důležité rozvíjet naše stávající zaměstnance, a proto hledáme i potenciály v řadách našich operátorů a GAP leaderů.

autor