3 auta plná potřebností a dobrého srdce

3 auta plná potřebností a dobrého srdce

Mladoboleslavští zaměstnanci FORVIA pravidelné ukazují své velké srdce. Nejinak tomu bylo v případě Charitativní sbírky lůžkovin, ošacení a obuvi.

Tu jsme pořádali ve spolupráci s Charitou Česká republika. Naši Forviáni projevili štědrost a solidaritu a darovanými věcmi vrchovatě naplnili tři auta.

Věci byly převezeny do pobočky Charity Česká Lípa, kde funguje jeden ze tří Charitativních šatníků v regionu. Charitativní šatníky již 16 let poskytují lidem v nouzi nejen oblečení, ale i další potřebné věci, jako jsou školní pomůcky, nádobí nebo hračky.  

Českolipský šatník je největším v regionu a loni rozdal zdarma nebo za symbolické ceny přibližně 40 000 kusů textilu a dalších věcí. Společně s pobočkami v Novém Boru a Mimoni v loňském roce to bylo přes 73 000 kusů potřebných věcí!

Finanční prostředky z prodeje darovaných věcí budou použity na pokrytí provozních nákladů Charitativních šatníků a na další aktivity Charity Česká Lípa.  

Takové projekty a ohlasy, jenž vyvolávají v řadách našich kolegyň a kolegů, nás naplňují hrdostí a radostí. Těšíme se na další spolupráci s Charitou Česká republika a plánujeme podobné sbírky uspořádat i v dalších závodech FORVIA v Česku. Pomáhejte s námi!

autor