Znáte už své nové kolegy?

Znáte už své nové kolegy?

David Oanea

Serial Life Coordinator, program VIE

Co nám na sebe prozradíte? Co vás přivedlo do FIS Plazy a jaká je vaše pozice?

Je mi 27 let a pocházím z Francie. Do FIS jsem nastoupil 1. února jako Serial Life Coordinator. Mám magisterský titul v oboru mezinárodního managementu a předchozí pracovní zkušenosti v oblasti program managementu.

Proč jste si ve Faurecii vybral právě program VIE?

Abych získal zkušenost s expatriací. Moje volba byla Faurecia, protože jsem se chtěl připojit k dynamické společnosti ve stimulujícím prostředí.

Co vás na vaší práci nejvíce baví?

Líbí se mi rozsah práce, možnost vidět všechny kroky programu v sérii a řešení různých typů problémů tak, aby byl projekt co možná nejefektivnější.

Můžete popsat svůj typický pracovní den?

Začínáme s TOP 5 programy, které máme na starosti, mluvíme o všech aktuálních ECR (Engineering change requests) a poté přizpůsobujeme náš den v souladu s prioritami, které se týkají 4 programů VW CBU.

Můžete zmínit dovednost, která je důležitá pro úspěch ve vaší roli?

Z pohledu VIE musíte být ve své práci rychle samostatní, zvídaví a systémoví. Jsme součástí týmu, musíme komunikovat efektivně a vydat ze sebe to nejlepší.

Lukáš Vaňha

PC&L Customer Contact Leader

Co nám na sebe prozradíte? Jaká je vaše role ve FIS a jaké jsou vaše profesní zkušenosti?

Je mi 30 let, pocházím z Liberce a nastoupil jsem 1. února jako PC&L Customer Contact Leader v logistice. Předchozích 5 let jsem strávil ve společnosti Benteler, kde jsem měl na starost ocelové a hliníkové díly do aut, nárazníky apod. Pracoval jsem i jako Customer Contact Leader v zahraničí – rok v USA a dva roky ve Švédsku.

Také jsem byl regionální SAP Key User, kde jsem měl na starost 17 závodů napříč Evropou. Chtěl jsem ale trávit více času s lidmi přímo v závodě. Nyní si svou práci a její každodenní výzvy užívám.

Co vás každý den motivuje?

Mám radost, když mohu uspokojit zákazníka a úspěšně dokončit projekt i přes překážky během jeho procesu.

Co byste poradil lidem, kteří právě začínají svou kariéru?

„Nebuďte vyděšení.“ Když přichází něco nového, řekněte ano a učte se za pochodu. Pokud máte možnost vycestovat do zahraničí, využijte ji – i když vaše jazykové znalosti nejsou dobré. Naučit se čelit problémům a adaptaci vám rozhodně pomůže růst.

Jaké jsou vaše hlavní hodnoty?

Je důležité ostatní podporovat a pomáhat jim dosáhnout jejich cílů. Snažit se dělat to nejlepší každý den a udržovat si pozitivní myšlení. Pro mě je také důležitý sport pro budování pozitivního ducha. Tréninky vám dodají sílu, kterou budete potřebovat, když se cítíte bezradní a pomohou vám nebát se překážek.

Můžete se s námi podělit o nějaký profesní nebo osobní úspěch, na který jste hrdý?

Když jsem byl ve Švédsku, bylo potřeba obnovit závodní logistiku a já neměl nikoho, koho bych mohl žádat o pomoc. Musel jsem začít od základů a zvládnul jsem to. Dokonce o tom vyšel příběh v tamním newsletteru.

Vzkaz novému týmu/kolegům?

Zůstaňte pozitivní a udělejte z kanceláře místo, kde se všichni budou cítí dobře.

autor