Faurecia – světový hráč na svém poli

Faurecia – světový hráč na svém poli

Roman Horna u nás pracuje již 24 let a patří tak k hlubokým kořenům závodu. Nastoupil jako operátor výroby, ale už po pár měsících se z něj stal mistr výroby. Tím ale jeho kariérní růst ve FIS Plazy neskončil.

Jak dlouho jste pracoval jako mistr? A jaké byli vaše další kariérní kroky ve Faurecii?

V pozici mistra výroby to bylo 6 let a musím podotknout že pěkných let. Následně jsem 2 roky pracoval jako zástupce UAP manažera výroby. Poté jsem dostal laso z nově se tvořícího oddělení HSE, které jsem přijal, a v tomto spojení jsem vytrval vlastně do dnešních dní. Nejprve jako HSE technik, poté jako HSE koordinátor, kdy jsem toto oddělení vedl z této pozice snad 7 nebo 8 let. Poté přišli noví vedoucí a já opět pracoval jako člen HSE týmu z pozice koordinátora.

Co vás inspirovalo zvolit si právě tuto profesní cestu?

Upřímně jsem měl svoji profesní dráhu nalajnovanou jinak. Původně měla být ve státní službě. Bohužel jsem se dostal do střetu s hloupým a ješitným nadřízeným, který nějak nemohl zkousnout moji osobu, a vyvolal tak déle trvající pracovní i osobní střet, který vyvrcholil mým rozhodnutím raději opustit službu a vydat se do jiných vod. Můj kamarád mi nastrčil do cesty tehdejší firmu Sommer Allibert a tak jsem zde v roce 1999 zakotvil. Byl to pro mě začátek další životní etapy s názvem „Automobilový průmysl“.

Jak vidíte rozvoj Faurecie v nadcházejících letech?

Jsem vcelku životní optimista, a tak věřím v budoucnost Faurecie a našeho závodu. Rozhodující otázkou bude, jak se nám podaří vybruslit z aktuálních problémů, se kterými se potýkáme. Základem je ale personál a jeho kvalita. Na to navazuje disciplína a dodržování pravidel na všech stupních a od všech bez výjimky.

„Jsem vcelku životní optimista, a tak věřím v budoucnost Faurecie a našeho závodu.“

Co rád děláte mimo práci?

Většinu svého času trávím s rodinou a u sportu. Jsem ženatý se svojí paní Nikolou a máme dva synky – devítiletého Samíka a tříletého Adámka. Oba jsou zarputilí fotbalisté po mě, takže hodně času trávíme na trénincích a zápasech.

Paní se věnuje hodně dětem a patří jí za to velký dík. Vymýšlí různé aktivity pro kluky a celou rodinu nad rámec těch fotbalových. Je to aktivní a akční život, ale já ho mám rád.

Co vás v těchto složitých časech motivuje?

Jednoznačně moje rodina. Být s nimi, být jim na blízku a více se snažit je pochopit a porozumět. Problémů je mnoho a potkávají nás v každodenním životě. Otázkou je, jak si s nimi poradíme, jakou cestu k jejich řešení zvolíme. Nikdo nemá patent na rozum, a tak by měl naslouchat svému okolí a z něj čerpat vědomosti, názory a postřehy. Mnohdy mohou pomoci ke zvolení toho správného řešení.

V čem je podle vás největší síla Faurecie?

Faurecia je světový hráč na svém poli, ale nebyla by tam, kdyby neměla kvalitní lidi na všech stupních svých činností. Proto si těchto lidí musíme vážit a vytvořit jim ideální podmínky pro jejich pracovní činnosti.

autor