FORVIA Foundation pomáhá Černým koním

FORVIA Foundation pomáhá Černým koním

V Jirnách se nachází neobyčejné místo, kde se rodí zázraky. Je to dílna Černých koní a vyrábějí se tu kompenzační pomůcky a speciální kola pro děti se zdravotním postižením.

Tato kola jim umožňují samostatný pohyb a otevírají jim cestu třeba ke sportovní kariéře paralympionika. Mezi Černými koni jsou totiž taky zejména tělesně handicapovaní, a tak sami dobře vědí, co jejich malí klienti potřebují. Ten, kdo zná problematiku osobně, dokáže navrhovat pomůcky usnadňující pohyb nejefektivněji.

Ročně vyrobí až 50 jedinečných kol. V současnosti na své kolo čeká více než 30 dětí a výroba se nezastaví. Mezi podporovateli dílny je i FORVIA Foundation. Finančně i materiálně přispíváme na výrobu a úpravu kol pro děti se specifickými potřebami.  

Letos jsme dílnu Černých koní navštívili již potřetí. Při té příležitosti jsme předali hned několik neobyčejných kol, která se podařilo pořídit a uzpůsobit k potřebám dětí a jejich rodičů z prostředků naší nadace. Jednalo se například o model trike, který si odvezla šestiletá Beáta s dětskou mozkovou obrnou.

Těší nás, že prostřednictvím FORVIA Foundation můžeme být součástí tak smysluplného projektu, který pomáhá dětem se zdravotním postižením naplňovat jejich sny. Speciální dík patří našemu kolegovi Marku Čížkovi, který projekt podpory Černých koní navrhl a aktivně se podílí na jeho realizaci.

autor