Interní SPA projekty 2023

Interní SPA projekty 2023

Zapojili jsme se do nového divizního projektu House of Engagement, který byl spuštěn napříč závody po celé Evropě. Jeho principem je dát opět slovo všem našim zaměstnancům a společně s nimi vylepšit naše pracovní prostředí, ve kterém trávíme nemálo času.

Vedení závodu se rozhodlo reagovat na podněty našich Faureciánů, kteří v rámci dvoudenního workshopu diskutovali o tématech, která je nejvíce pálí a která by rádi společnými silami zlepšili.

Vybrali jsme 3 oblasti pro další rozvoj, které jsme zařadili do nových interních SPA projektů. Ty dostali na starosti jednotliví Project Leadeři z řad našich zaměstnanců, kteří se tak mohou dále rozvíjet v oblasti zaměstnanecké angažovanosti.

Prvním krokem byla účast na již zmíněném workshopu House of Engagement, který vedlo naše HR oddělení. Představili jsme si zde jednotlivé projekty včetně klíčových rolí mentora a sponzora, kteří jsou důležitou součástí projektového managementu a na které se jednotliví leadeři mohou kdykoliv obrátit pro radu.

Nyní naši kolegové společně navrhují klíčové aktivity pro jednotlivé projekty včetně časové osy. Tyto projekty následně představíme celému management týmu a na pravidelné bázi je budeme revidovat na management meetingu.

Projekty, na které se v tomto roce můžete těšit

1. Work-Life Balance & Energy Program

Leadeři projektu: Tomáš Prokop, Jan Zajpt

Mentor a Sponzor: Martin Šindelář, Aleš Bareš

Hlavní cíl projektu: Vytvoření zdravého pracovního prostředí pro zaměstnance, podpora správného Work-Life Balance – zapojení zaměstnanců do společných aktivit.

2. Komunikace mezi odděleními

Leadeři projektu: Július Mikula, Filip Prádler, Olivia Belliot

Mentor a Sponzor: Stanislav Hudymáč, Nicolas Louvion

Hlavní cíl projektu: Cílem projektu je zlepšit celkovou komunikaci napříč závodem. Zaměřit se na pochopení návaznosti jednotlivých procesů a komunikaci mezi jednotlivými odděleními.  

3. Prostředí – Autobusová zastávka, parkování a cyklisti

Leadeři projektu: Josef Novák, Jan Zahrádka

Mentor a Sponzor: Roman Vodička, Robert Pešán

Hlavní cíl projektu: Plynulé navázání na již zdárně dokončený projekt loňského roku, který zvelebil pracovní prostředí uvnitř naší společnosti. Současní Leadeři by pro své kolegy rádi vylepšili i prostředí okolo našeho závodu, a to zejména autobusovou zastávku, venkovní osvětlení, stezku vyhrazenou pro cyklisty a parkování v našem závodě.

autor
Tomáš Prokop
HRD Teamleader