Sponzorovali jsme závod Lak Racing Rallye Plzeň

Sponzorovali jsme závod Lak Racing Rallye Plzeň

Částkou 25 000 Kč jsme podpořili našeho partnera Lak Racing při červnové motoristické rallye, jejíž 17. ročník sledovalo na diváckých místech i podél tratě téměř 80 tisíc diváků!

Pořádající Auto rallye klub Plzeň připravil zajímavé a technicky náročné úseky, které jsou pro tento závod tradiční.

Začátek i konec závodu byl umístěn přímo na Náměstí Republiky, kde mohli diváci sledovat start, napínavý finiš i slavnostní vyhlášení vítězů. V rámci bohatého doprovodného programu si mohli diváci prohlédnout výstavu závodních aut.

Historie Rallye Plzeň je opravdu bohatá. Před rokem 1989 byla tradiční motoristickou soutěží a nemohla chybět v kalendáři žádného závodníka. Bohužel v roce 1990 se konal na dlouhých 30 let poslední ročník.

Po téměř třiceti letech se naštěstí sešla skupinka čtyř nadšenců a bývalých členů Autoklubu Plzeň s myšlenkou závod oživit.

Konání obnovené rallye však na poslední chvíli zhatila pandemie covid–19. 16. ročník tak odstartoval až s ročním zpožděním loni v roce 2022 a zdá se, že se v kraji ihned ujal.

Jsme velmi rádi, že jsme se mohli podílet na realizaci této úspěšné a oblíbené akce. Lak Racing totiž za sponzorské finanční příspěvky předal dárkový šek pro FN Plzeň.

autor