Vítězný projekt Forvia Foundation: Forvia Forest

Vítězný projekt Forvia Foundation: Forvia Forest

Ve Forvia Seating Plzeň se spojil nápad od Miluše Cafourkové (HR Specialist) s výzvou od Petra Vrány (HSE Manager) a společně vytvořili projekt Forvia Forest, s kterým vyhráli celofiremní soutěž Forvia Foundation.

Základem projektu je podpoření biodiverzity, tedy biologické rozmanitosti, která znamená variabilitu všech žijících organismů. Je popsána, jako rozmanitost života ve všech jeho formách, úrovních a kombinacích, zjednodušeně „návrat k tomu, co by mělo být“.

Rozhodli se uspořádat vzdělávací dny pro žáky/studenty základních a středních škol. Zapojit je do sázení stromů na předem domluvenou spolupráci s místní neziskovou organizací nabízející výsadbu pro firmy Home for Trees.

Cílem projektu je vysadit cca 12 500 stromů, což znamená snížení emisí CO2 o 12 500 tun.

Do projektu se zapojí 200 mladých studentů z 3–5 místních základních a středních škol, kteří společně s námi vysází nový „Forvia“ les. Žáci a studenti absolvují skupinové exkurze o počtu 60 studentů, kde jim bude ukázáno, jak sázet stromy a vysvětlen význam lesů. K aktivitě budou vybaveni pláštěnkou Forvia, samozřejmostí bude transport a občerstvení.

Mladá generace, která již dnes tvoří naši budoucnost, si tak prohloubí svůj vztah k přírodě a odnese si s sebou hezkou vzpomínku na společné vysázení lesu, do kterého se budou jistě rádi vracet.