Maloux: Chybami se naučíte nejvíc

Maloux: Chybami se naučíte nejvíc

Vážené kolegyně, kolegové, přinášíme vám rozhovor s naší novou VIE koordinátorkou TVO z Francie Louise Maloux. Kolik jazyků ovládá a co vzkazuje všem ženám v automotive?

Dobrý den Louise, mohla byste se nám na úvod představit?

Dobrý den, jsem Louise Maloux, jsem VIE z Francie a v listopadu jsem k vám přijela na současnou pozici koordinátora TVO. Mám předchozí vzdělávací zázemí v projektovém managementu a můj druhý rodný jazyk je ruština. Ráda se učím jazyky, trávím čas s přáteli a cestuji po celém světě. Stručně řečeno, mé každodenní pracovní úkoly jsou hlavně o koordinaci a konsolidaci myšlenek produktivity programů s cílem zlepšit rozpětí nákladů na hodnotu (VCM).

Současné prostředí naznačuje hodně práce s lidmi z různých částí organizace. Jak to zvládáte, líbí se vám to?

Mám ráda různorodé týmy, které tu jsou, a různé myšlení lidí. Miluji práci s lidmi, ale vzhledem k pracovnímu vytížení nejsou příliš často k dispozici, což komplikuje spolupráci.  Takže musím ukázat trpělivost a vytrvalost a snažit se nebrat všechno příliš osobně.

Vzhledem k tomu, že množství lidí, se kterými pracuji, je opravdu velké, většinu času používám Teams, ale abych byla upřímná, raději se s nimi setkávám v reálném provozu. Mít osobu před sebou a budovat skutečné spojení je mnohem cennější než být online.

Stává se vám, že v práci čelíte obtížným situacím? Jak obvykle reagujete?

Ano, stává se mi, že v práci čelím výzvám. Myslím, že v tomto případě je důležité pokusit se o tom mluvit s lidmi kolem vás, abyste společně našli řešení. Samozřejmě ráda komunikuji s lidmi, kteří také mluví francouzsky jako já – odstraňuje to jazykovou bariéru a usnadňuje řešení.

Co děláte pro to, abyste udržela sebe i ostatní v práci?

Snažím se inovovat – měnit způsoby, jakým dělám různé věci. Komunikace je také klíčová každý den – mít jasnou vizi, obsah, snažit se používat různé způsoby komunikace a vyhodnocovat, který z nich funguje nejlépe. Často žádám o zpětnou vazbu i své kolegy.

Je něco, co byste chtěla ještě dodat? Nějaká rada pro ostatní?

Mějte na paměti, že když čelíte výzvám v práci, je důležité pokračovat – ať už uděláte nějaké chyby, nebo ne. Nebojte se a pamatujte, že nejvíce se naučíte, když uděláte chybu.

Také pro ženy v automobilovém průmyslu mám radu. Neváhejte být proaktivní, ukázat více asertivity a ujmout se vedení. Máte na to.

autor